Kako tretman izgleda?

Krizni centar za muškarce u Beogradu, sprovodi tretman namenjen muškarcima koji imaju problem sa nasilnim ponašanjem prema svojoj partnerki (bračnoj ili vanbačnoj supruzi, devojci, bivšoj supruzi ili devojci).

Tretman predstavlja našim uslovima prilagođenu verziju odgovarajućeg tretmana koji je norveška organizacija Alternativa nasilju razvijala 20 godina. Imamo dobra iskustva u efikasnosti ovog tretmana. Većina naših klijenata je odustala od partnerskog nasilja.

ZA NASILJE JE ODGOVORAN ONAJ KO GA ČINI!

Mnogi muškarci misle da je nasilje prirodna reakcija na provokativne situacije sa partnerkom. U Kriznom centru za muškarce, počinilac nasilja u partnerskom odnosu ima priliku da postepeno preuzima odgovornost za svoje nasilje, kao i da uvidi na koji način je on izabrao nasilje, koji sve nenasilni izbori mu stoje na raspolaganju, kao i kako da izgradi sopstveni nenasilni stil ophođenja sa partnerkom i da ga učvrsti.

NASILJE NE REŠAVA PROBLEME!

Partnersko nasilje stvara probleme. Žrtva nasilja trpi obziljne posledice. To se svakako odnosi i na Vašu decu. Svako nasilje stvara strah, neizvesnost, nepoverenje i poniženje. Nasilje uništava sva pozitivna osećanja, a najviše uništava ljubav. Nasilje šteti i onome ko ga vrši. Kad udarate, vičete ili pretite voljenoj osobi, time vršite nasilje i nad sobom. Vaša deca kao svedoci nasilja će razviti probleme u ponašanju i učenju.

U Kriznom centru za muškarce rade posebno obučeni psihoterapeuti i psihološki savetnici, sa velikim iskustvom u zaštiti porodice kao i sa porodičnim nasiljem. Pozovite nas telefonom, ili se obratite putem mejla. Nakon što je provereno da je vaša partnerka bezbedna, prvo ćemo nekoliko puta razgovarati, individualno, a onda ćemo zajedno odlučiti o vašem uključivanju u grupni rad – rad sa drugim muškarcima koji su bili nasilni u svom partnerskom odnosu (braku, zajednici, vezi, nakon razvoda).

Individualni razgovori i grupni tretman se odvija u popodnevnim i predvečernjim satima, u našim prostorijama u centru Beograda.

Preuzmite odogovornost za svoje nasilničko ponašanje prema partnerki i radite u grupi muškaraca sa istim problemom – uz naše stručno vođenje, u diskreciji koja je garantovana psihoterapijskim procesom.